Одржан други круг обука из области пољопривредне производње

У оквиру пројекта пројекта „Социјална инклузија-Подршка за будућност“ у току два дана у хотелу „Моравица“ у Сокобањи, одржан је наставак обука које за циљ имају унапређење знања и вештина учесника пројекта из области пољопривредне производње.

Обуке су одржане 7. и 9. марта 2018. године и на њима је учествовало 37 полазника са територије општине Сокобања. Реализација обука из области пољопривредне производње поверена је експертима Регионалне агенције за развој источне Србије – РАРИС.

Овом приликом полазници обуке су се сусрели са избором и развојем бизнис идеје, SWOT анализом, маркетингом као и концептом продаје за почетнике у области пољопривредне производње.

Обуке полазницима се настављају и у другој половини марта. Учешће на обукама је обавезно за све учеснике пројекта „Социјална инклузија-Подршка за будућност“  који намеравају да конкуришу својим пројектима за грантове за самозапошљавање који износе од 300 до 3000 евра за појединачне кориснике као и до 10000 евра за удружења или задруге.

_____________________________________________
Пројекат "Подршка за будућност" реализује општина Сокобања у партнерству са општином Књажевац, Регионалном агенцијом за развој источне Србије-РАРИС, Центром за друштвено одговорно предузетништво - ЦДОП - Rural Hub, Националном службом за запошљавање - филијала Зајечар уз финансијску подршку Немачке међународне сарадње коју спроводи ГИЗ.
ddd