Одржанa обука из области "Едукација за почетнике у руралном туризму" - Модул 2

У оквиру пројекта пројекта „Социјална инклузија-Подршка за будућност“ у току два дана у хотелу „Моравица“ у Сокобањи, одржан је наставак обука које за циљ имају унапређење знања и вештина учесника пројекта области руралног туризма. Тема обуке је био Модул 2 - Едукација за почетнике у руралном туризму.

Обука је одржане 7. и 9. марта 2018. године и на њој је учествовало 12 полазника са територије општине Сокобања. Реализација обука из области рурални туризам поверена је експертима Регионалне агенције за развој источне Србије – РАРИС.

Овом приликом полазници обуке су упознати темама као што су: "Како угостити туристе у сеоском туристичком домаћиству",  "Улога традиције у обликовању туристичке понуде сеоског домаћинства" , "Гастрономија" и "Како организовати 24 сата боравка гостију у сеоском туристичком домаћинству". Посебна пажња је посвећена сувенирима, осмишљавању дизајна као и  производњи и дистрибуцији сувенира.

Обуке полазницима се настављају и у другој половини марта. Учешће на обукама је обавезно за све учеснике пројекта „Социјална инклузија-Подршка за будућност“  који намеравају да конкуришу својим пројектима за грантове за самозапошљавање који износе од 300 до 3000 евра за појединачне кориснике као и до 10000 евра за удружења или задруге.

_____________________________________________
Пројекат "Подршка за будућност" реализује општина Сокобања у партнерству са општином Књажевац, Регионалном агенцијом за развој источне Србије-РАРИС, Центром за друштвено одговорно предузетништво - ЦДОП - Rural Hub, Националном службом за запошљавање - филијала Зајечар уз финансијску подршку Немачке међународне сарадње коју спроводи ГИЗ.
ddd