Одржанa завршна обука из области "Едукација за почетнике у руралном туризму" - Модул 3

У оквиру пројекта пројекта „Социјална инклузија-Подршка за будућност“ у току два дана у хотелу „Моравица“ у Сокобањи, одржана је завршна обука "Едукација за почетнике у руралном туризму" - Модул 3.

Обука, која за циљ има унапређење знања и вештина учесника пројекта области руралног туризма, одржана је  12. и 13. марта 2018. године и на њој је учествовало 17 полазника са територије општине Сокобања. Реализација обука из области рурални туризам поверена је експертима Регионалне агенције за развој источне Србије – РАРИС.

Овом приликом полазницима је представљен концепт израде Бизнис плана са практичним примерима. Полазниц су, уз помоћ предавача, креирали  бизнис план за своје бизнис идеје из области руралног туризма.

Учешће на обукама је обавезно за све учеснике пројекта „Социјална инклузија-Подршка за будућност“  који намеравају да конкуришу својим пројектима за грантове за самозапошљавање који износе од 300 до 3000 евра за појединачне кориснике као и до 10000 евра за удружења или задруге.

_____________________________________________
Пројекат "Подршка за будућност" реализује општина Сокобања у партнерству са општином Књажевац, Регионалном агенцијом за развој источне Србије-РАРИС, Центром за друштвено одговорно предузетништво - ЦДОП - Rural Hub, Националном службом за запошљавање - филијала Зајечар уз финансијску подршку Немачке међународне сарадње коју спроводи ГИЗ.
ddd