Изабрано ново руководство општине Сокобања

27. Јун, 2016


На првој редовној седници СО Сокобања, дана 24.06.2016. године, заказаној одмах након Конститутивне седнице, одборници Скупштине општине Сокобања су изабрали представнике извршне власти – председника општине, заменика председника општине и чланове Општинског већа. Седницу је водио Драгољуб Јевтић, новоизабрани председник Скупштине општине Сокобања.

Тајним гласањем, са 20 гласова одборника од укупно 30, за председника општине Сокобања у наредном, четворогодишњем мандату, изабран је представник изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“, Исидор Крстић (СНС). По раније објављеном коалиционом договору, председника општине подржали су представници одборничких група  „Александар Вучић – Србија побеђује“ и „Уједињене сељачке странке - Горан Дудић“ као и два одборника са изборних листа СПС и ДС који ће у наредном периоду у СО Сокобања наступати самостално. Ова коалиција броји 20 од укупно 30 одборника. За заменика председника општине изабран је Владимир Миловановић (СНС), Такође, на предлог председника, именовано је 9 нових чланова Општинског већа општине Сокобања.  Састав Већа може се видети на следећем линку.

Новоизабрани председник општине том приликом изјавио је да ће се у наредном периоду уложити напори и енергија да Сокобања постане водећа бања и еко-туристичка дестинација у региону кроз реализацију стратешких приоритета и то: унапређење услова за развој привреде, развој инфраструктуре, развијање и очување људских ресурса, унапређење услова за образовање, културу и спорт, као и заштиту животне средине. Председник општине Сокобања је такође нагласио да ће посебан акценат бити стављен на јачање капацитета локалне заједнице, што ће подразумевати већу укљученост грађана у процесу доношења одлука и јавних политика а све у циљу бољег решавања комплексних питања и адекватнијег пружања услуга.

У новом сазиву СО Сокобања, изборна листа „Александар Вучић – Србија побеђује броји 15 мандата, листа Демократске странке 8, изборна листа Уједињена сељачка странка - Горан Дудић  3 мандата док Социјалистичка партија Србије броји 2 мандата. Два одборника ће у наредном периоду наступати самостално.