ОТВОРЕН ОСМИ ТУРИСТИЧКИ ФОРУМ СРБИЈЕ

11. Мај, 2017
Председник Општине Сокобања господин Исидор Крстић свечано је отворио VIII Туристички форум 10. маја 2017. године у хотелу „Моравица“.

Поред представника организатора Форума, Туристичке организације Србије, и овогодишњег домаћина, Организације за туризам и културу Сокобања, отварању Форума присуствовали су представници туристичке организације из неколико градова и општина Србије, представници медија, као и заинтересовани угоститељи и грађани Сокобање. Председник је напоменуо да Општина Сокобања, заједно са Владом Републике Србије, чини све напоре да се туризам у Сокобањи уздигне на виши ниво.

У својој поздравној речи, в. д. директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић истакла је да је задовољство одржати Форум у Сокобањи, месту са најдужом туристичком традицијом која ове године обележава јубиларних 180 година организованих туризма, и да је циљ Форума, поред официјалног дела, и зближавање и дружење ради постизања бољих резултата и остваривања боље међусобне сарадње у туризму. Лабовић је представила актуелне кампање на Би-Би-Сију, као и друге домаће и регионалне кампање, које су од велике важности за промоцију Србије као атрактивне туристичке дестинације. Лабовић је најавила и новину везану за добитнике чувене награде Туристички цвет која ће бити од посебног значаја за саме добитнике, због тога што им је по први пут омогућена конкретна промоција кроз презентације и панеле и на тај начин ће имати прилику да се представе широј јавности.

Директор Организације за туризам и културу Сокобања Љубинко Миленковић  упутио је поздрав и захвалност присутнима, као и позив и добродошлицу на обележавање 180 година организованог туризма у Сокобањи и уједно је искористио прилику да се захвали награђиваном фотографу Душану Стојанчевићу на изради промо-филма под називом „Зелено срце Србије“, који је премијерно приказан на отварању Форума.

Уметнички део програма чиниле су представа Аматерског позоришта „СБ“ и оркестар Милана Милићевића из Винче, победника 54. Међународног фестивала „Прва хармоника Сокобање 2016“, након чега је коктелом зокружено прво вече Форума.