Општини Сокобања додељена средства у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија


Заједнички технички секретаријат ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, у сарадњи са Канцеларијом за Европске Интеграције Републике Србије и Главном дирекцијом „Управљање прекограничне сарадње“ Министарства регионалног развоја и јавних радова Републике Бугарске, организовао је у 25.04.2013. године у Нишу свечану церемонију уручивања уговора и обуку за кориснике на српском језику чији су пројекти предложени за финансирање у оквиру другог позива за прикупљање предлога пројеката.


 
Том приликом је председнику општине Сокобања Димитрију Лукићу уручен Уговор о реализацији и суфинансирању  пројекта бр. 170 „Technical Documentation for the improvement of public infrastructure Sokobanja-Rila“ – Израда техничке документације за унапређење јавне инфраструктуре Сокобања-Рила. Укупна вредност пројекта је ЕУР 67.143,33. Општина Сокобања је носилац пројекта док је партнер на пројекту Општина Рила у Бугарској.
У току церемоније, представницима општине Рила из Бугарске уручен је и Уговор о реализацији заједничког пројекта општина Рила и Сокобања  „Спорт за све, свако за спорт“. Пројекат је укупне вредности  ЕУР 831.539,56 и предвиђа изградњу спортске инфраструктуре у општинама Рила и Сокобања. У општини Сокобања пројектом је предвиђена изградња комплекса фудбалских терена на локацији Подина.

 
Учешће општине Сокобања у финансирању горе наведених пројеката је 15% од укупне вредности предвиђених средстава. Пројекти су припремљени од стране пројектног тима Одељења за привреду и локални економски развој у сарадњи са Дирекцијом за урбанизам и изградњу општине Сокобања.
ddd